Kockengen Startlocatie provincie Utrecht natuurwerkdag 2016

KOCKENGEN Zaterdag 5 november werd op 500 locaties in Nederland gewerkt in het kader van de landelijke natuurwerkdag. Het Polderreservaat in Kockengen was de startlocatie voor de provincie Utrecht.

De dag werd hier geopend door Rob van Muilekom, Statenlid en fractievoorzitter van de PvdA, en Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht. Het Polderreservaat Kockengen werd in 1979 aangelegd en heeft zich ontwikkeld tot een uniek natuurgebied.

Zagen de “binnenzitters” deze zaterdag misschien als een wat regenachtige zaterdag. Daar dachten de ruim 30 vrijwilligers in Kockengen heel anders over. Tussen de enkele bui door scheen de zon en was het prachtig weer om gezellig met elkaar aan de slag te zijn. En werd dan ook hard gewerkt en veel gelachen.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten, veel kannen koffie en thee, taart en een enorme pan pompoenensoep, gewicht meer dan 20kg zorgden voor de broodnodige energie. Rond 14:00 werd de werkdag afgesloten, en bleek het ambitieuze werkplan volledig uitgevoerd.

Voor de Natuurgroep Kockengen is de landelijke Natuurwerkdag de jaarlijkse aftrap van het werkdagenseizoen. Elke eerste zaterdag van de maand wordt er een stuk natuur onderhanden genomen door de vrijwilligers van de Natuurgroep.

Wie meer wil weten over het werk van de Natuurgroep Kockengen en meer foto’s van de voorbije natuurwerkdag wil zien, kan terecht bij de facebook-pagina en de website van de natuurgroep: www.natuurgroepkockengen.nl. Controleer hier ook de exacte data voor werkdagen.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisatie, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Fotos Theo van Schie