Vrolijke lentewandeling Natuurgroep Kockengen

KOCKENGEN: De oprichters van de Natuurgroep Kockengen hadden het 43 jaar geleden goed bedacht. Met een oprichtingsdatum op 24 april is een jaarlijkse lentewandeling om de eigen verjaardag te vieren een uitstekend plan.

En zo wordt er in de regio van Kockengen elk jaar een mooie route gevonden om met de natuurliefhebbers te genieten van de prachtige omgeving.

Afgelopen zaterdag was het weer zo een schitterende lentedag. Volop zon en een aangename temperatuur waarbij de (winter)jas even niet meer nodig was. Voor de flinke groep wandelaars was een off-the-road route gevonden in het Groene Hart met als startpunt Woerdense Verlaat.

De wandeling ging langs de Nieuwkoopse plassen, een stukje moerasbos en bloemrijke weilanden. Voldoende variatie om o.a. ruim 50 vogelsoorten te spotten. Maar natuurlijk was er vooral ook de gelegenheid om gezellig bij te kletsen met eenieder.

Al met al was het een geslaagde ochtend en kan de Natuurgroep weer uitzien naar een nieuw jaar met veel activiteiten. Zie hiervoor ook de website van de Natuurgroep Kockengen

Fotos Theo van Schie