Natuurwerkdag in het Polderreservaat Kockengen

Op zaterdag 3 november is de landelijke natuurwerkdag 2018. Op die dag trekken vrijwilligers op ruim 600 locaties in Nederland de natuur in om onderhoud aan het landschap uit te voeren. De Natuurgroep Kockengen organiseert dit jaar ook weer een natuurwerkdag, dit jaar in het Polderreservaat in Kockengen. Op www.natuurwerkdag.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Het polderreservaat is een uitgelezen locatie om deze dag te houden. Het is dicht bij de kern van Kockengen, goed te bereiken en er is veel werk te doen. Ingrediënten om een mooie werkdag te houden. Het doel is om bomen te zagen en struiken te snoeien in een bosje in het polderreservaat.

Het polderreservaat is in 1979 op initiatief van de Natuurgroep in samenwerking met de toenmalige gemeente Kockengen aangelegd. En het is in die bijna 40 jaar uitgegroeid tot een prachtig natuurgebiedje waar in het voorjaar duizenden rietorchideeën bloeien. Daarnaast is het een toplocatie voor broedende zwarte sternen. Het water wat door de rietpercelen geleid wordt is inmiddels dusdanig schoon dat er ook zeldzame waterplanten groeien. Kortom een waardevolle locatie om te beheren.

Op 3 november heeft u nu de gelegenheid om hier de handen uit de mouwen te steken. Voor soep en drinken wordt gezorgd, neem zelf een lunchpakketje mee. Doe warme kleding en laarzen aan. We starten om 09.00 uur en om 14.00 uur hopen we klaar te zijn.

De Natuurgroep Kockengen hoopt u graag op deze dag te ontmoeten