Landelijke natuurwerkdag jaarlijkse terugkerend festijn in Kockengen

KOCKENGEN Zaterdag 3 november was de start van het werkseizoen van de Natuurgroep Kockengen. In het Polderreservaat werd op één van de kavels een hakhoutbosje afgezet. De start van het werkseizoen valt traditioneel samen met de landelijke natuurwerkdag en dat betekent dat er altijd veel, vaak nieuwe, vrijwilligers mee komen doen.

De komende maanden wordt op elke eerste zaterdag van de maand een stuk natuur onderhanden genomen door de vrijwilligers van de Natuurgroep.

Het was een dag met prachtig zonnig weer. Heerlijk om gezellig samen met elkaar aan de slag te zijn. Er werd dan ook hard gewerkt en veel gelachen.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten, veel kannen koffie en thee, cake en een enorme pan pompoenensoep zorgden voor de broodnodige energie. Rond 14:00 werd de werkdag afgesloten, en bleek het ambitieuze werkplan grotendeels uitgevoerd.

Het Polderreservaat Kockengen werd in 1979 aangelegd en heeft zich ontwikkeld tot een uniek natuurgebied met veel bijzondere dieren en planten. Regelmatig vinden er inventarisaties plaats die laten zien dat de zeven hectare natuur buitengewoon rijk is aan flora en fauna.

Wie meer wil weten over het werk van de Natuurgroep Kockengen en meer foto’s van de voorbije natuurwerkdag wil zien, kan terecht bij de facebook-pagina en de website van de natuurgroep: www.natuurgroepkockengen.nl. Controleer hier ook de exacte data voor werkdagen.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisatie, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Foto's