Crowdfundingsactie voor webcam ooievaarsnest

Al enkele jaren broedt er achter op het erf van de familie De Lange in Kockengen een paartje ooievaars. Een prachtig gegeven, waar we graag zo veel mogelijk mensen van willen laten meegenieten.
Jan de Lange en Gerard van Zuylen zijn een ledeninitiatief gestart en zouden graag via een webcam op onze website de broedende ooievaars willen volgen. Hoe leuk is het om van dichtbij onze eigen vogels te kunnen volgen. Het bestuur van de NGK lijkt dat ook een prachtig idee en we hebben met elkaar uitgezocht wat er moet gebeuren om dit mogelijk te maken.

Een goede, degelijke oplossing met een goede kwaliteit beelden kost ongeveer 2500 euro en het lijkt ons leuk om het ledeninitiatief van Jan en Gerard verder door te voeren en een crowdfundingsactie onder onze leden te starten. Als het lukt om met elkaar 2000 euro te verzamelen en de NGK draagt er vanuit de eigen reserves ook 500 euro aan bij, dan hebben we weer iets bijzonders gerealiseerd. De actie willen we één maand, na het uitkomen van deze nieuwsbrief, laten lopen. Dan is er nog genoeg tijd alles te installeren, voordat de ooievaars zijn begonnen met broeden.

Lukt het niet om het benodigde geld te vinden, dan storten we het al overgemaakte bedrag gewoon terug. Bij een crowdfundingsactie hoort een tegenprestatie, naast het plezier van de webcam natuurlijk. Elk bedrag is uiteraard welkom. Als tegenprestatie hebben we het volgende bedacht.
- Bijdrage 25 euro
Een exclusieve uitnodiging om aanwezig te zijn bij het ringen van de kuikens. Kinderen mogen sowieso komen ?. We maken een digitale foto van jou met een ooievaarskuiken.

- Bijdrage 50 euro (of meer)
We organiseren een bijzondere lezing over ooievaars, waarvoor je wordt uitgenodigd.

De kuikens moeten natuurlijk ook een naam krijgen. De donateurs met het hoogste bedrag mogen de naam voor deze kuikens verzinnen.

Disclaimer
De natuur is de natuur - ook al hebben de ooievaars de afgelopen jaren het nest van Jan de Lange uitgekozen om te broeden. Er is geen garantie dat dit ook in 2020 het geval zal zijn

Naam
Bedrag in Euros
Opmerking

* Uw bijdrage kan natuurlijk ook gewoon overgemaakt worden naar de bankrekening van de Natuurgroep --- NL34ABNA0949506079 t.a.v. Ver. Natuurgroep Kockengen.