Excursie 17 juni 2023: Zwarte sterns in het Polderreservaat

Juweeltje op natuurgebied binnen Kockengen is het Polderreservaat met de omliggende rietvelden. Speciale attractie zijn de broedende zwarte sterns op de vlotjes. Inmiddels zijn jonge vogels te zien!
Ook dit jaar broeden er veel soorten vogels in het gebied, waaronder kleine karekiet, rietzanger, snor, sprinkhaanzanger, bosrietzanger, cetti’s zanger, groenling, zanglijster, winterkoning, gaai, spotvogel, tuinfluiter, zwartkop, grauwe vliegenvanger, grote bonte specht, putter, tjiftjaf, fitis.
Uniek dit jaar zijn de kieviten: er zijn drie nesten uitgebroed en de jonge vogels kun je zien op de meer kale plekken in de middenpercelen. Ook bijzonder: al het hele voorjaar is een mannetje nachtegaal uitgebreid aan het zingen in het bos van het Polderreservaat.

Foto: Maria van Antwerpen

Wanneer en waar?

We verzamelen op zaterdagmorgen 17 juni 2023 om 09:00 uur aan de ingang van het Polderreservaat op de parkeerplaats bij de aula van de begraafplaats, Dreef 42, 3628 BK  Kockengen.
Jan en Herman zullen de excursie begeleiden. De excursie duurt ongeveer een uur (of iets langer als we veel leuke dingen tegenkomen).

Aanmelden afgesloten

Hier vind je het excursieverslag.

Scroll naar boven