Vieren met Verbinding: 50 Jaar Natuurgroep Kockengen

Met groot enthousiasme en trots stapt onze vereniging het jubileumjaar in, een bijzonder moment dat markeert dat we al een halve eeuw lang de schoonheid en het belang van onze natuurlijke omgeving koesteren. Dit jaar belooft een onvergetelijke reeks van activiteiten te worden die onze verbondenheid met de natuur en elkaar verder verdiept.

Met het thema “Beleef je Omgeving” willen we een brug slaan tussen de natuur en de inwoners van Kockengen, en iedereen uitnodigen om de wonderen en het belang van onze natuurlijke habitat opnieuw te ontdekken.

Hoogtepunten van het Jaar

Een van de parels van onze vieringen is de dagexcursie naar de Marker Wadden, een unieke kans om één van Nederlands nieuwste natuurprojecten van dichtbij te ervaren. Deze excursie belooft niet alleen een dag vol ontdekking en verbinding met de natuur te worden, maar ook een moment om samen met medeleden en vrienden van de vereniging te genieten.

Maar er is meer, veel meer. Gedurende het hele jaar organiseren we een reeks aan activiteiten waar ieder lid, jong en oud, zijn hart kan ophalen:

  • Fotowedstrijd: Leg de schoonheid van onze omgeving vast en deel je blik met ons allen.
  • Wandeling met de Polderwachter: Ontdek de verhalen en geheimen van ons landschap, geleid door de kennis en passie van de Polderwachter.
  • Gezamenlijke Borrel: Een zomerse bijeenkomst waarbij we ook onze externe relaties verwelkomen, om samen het glas te heffen op onze prachtige natuur, de NGK en onze gemeenschap.
  • Publieke Werkdag: Steek de handen uit de mouwen en draag bij aan het behoud van onze lokale natuur.
  • Activiteiten voor Kinderen: In samenwerking met scholen brengen we de jeugd dichter bij de natuur, met educatieve en leuke activiteiten.

Al deze evenementen en meer zullen aangekondigd worden op onze website, dus houd deze goed in de gaten en zorg dat je geen van de festiviteiten mist.

Verbinding

Terwijl we dit jubileumjaar ingaan, nodigen we iedereen uit om nog intenser de verbinding met onze omgeving te beleven. Het is een kans om de wonderen van de natuur in Kockengen en daarbuiten te herontdekken, de banden te versterken en samen te werken aan het behoud van onze prachtige omgeving voor toekomstige generaties.

Laten we samen dit jubileumjaar tot een onvergetelijke ervaring maken, vol vreugde, ontdekking en verbinding. We kijken ernaar uit om dit bijzondere jaar met jullie allemaal te delen.

Historie

Interviews

Jubileumactiviteiten

Fotowedstrijd

Scroll naar boven