Excursie 19 augustus: Vaartocht Nieuwkoopse plassen

Zaterdag 19 augustus: een zonovergoten vaartocht op de Nieuwkoopse Plassen! (N.B.: Dat ‘zonovergoten’ is helaas nog niet goed onderbouwd).

Voor de Natuurgroep een ‘oude’ bekende: we zijn in het verleden regelmatig gaan roeien op de Nieuwkoopse Plassen. Dit jaar vertrekken we met een aantal roeiboten vanuit Sportvisserij Groenendijk. In een roeiboot kunnen zo’n vier mensen mee. We blijven bij elkaar in de buurt en varen aan de hand van een routebeschrijving door dit mooie natuurgebied, dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. Ook nu hopen we te scoren op vogels en planten.

Wanneer en waar?

We verzamelen op zaterdagmorgen 19 augustus 2023 om 08:30 uur op de Sportweg in Kockengen bij het zwembad en gaan vandaaruit met de auto naar de Nieuwkoopse Plassen.
We rijden naar Sportvisserij Groenendijk, Voorweg 10, 2431 AP Noorden, en stappen daar in de gereedliggende boten voor een roeitocht door het natuurgebied.
Naar verwachting zijn we rond 12:30 weer terug in Kockengen.
Je bent van harte welkom op deze excursie, neem vooral je verrekijker mee!

Foto: Sportvisserij Groenendijk

Aanmelden

Voor aanmelden, klik hier. Geef even aan of je eventueel zou kunnen rijden.
Om het enigszins overzichtelijk te houden hebben we een maximumaantal van 20 deelnemers afgesproken. Geef je dus snel op, want vol=vol.
De kosten voor deze excursie bedragen € 5,00 per persoon voor de huur van de roeiboten en € 2,50 per persoon voor de reiskosten (als je met iemand meerijdt, te betalen aan de chauffeur). Graag contant en gepast betalen.

Als je wilt, kun je ook worden opgenomen in de WhatsApp groep “excursies NGK” (met laatste nieuws over excursies).

Foto: Sportvisserij Groenendijk

Scroll naar boven