Excursie 17 december 2022: Ganzen en eenden in Spengen (afgelast)

We maken een wandel- en fietstocht rond de polder Spengen: eerst te voet naar de Spengense Molen en daarna per fiets heel de polder rond.

Grauwe ganzen (foto: Hans van Loenhoud)

We verzamelen om 10.00 uur op het parkeerterrein van de Voetbalvereniging Kockengen aan de Wagendijk 68.

Vandaar wandelen we eerst in ruim een half uur over de dijk langs de Bijleveld naar de Spengense Molen en terug. Vanaf de dijk hebben we een mooi uitzicht op de zuidoosthoek van de polder Spengen. We verwachten veel ganzen (vooral grauwe ganzen en kolganzen), knobbelzwanen en smienten te zien.

Met de fietsers onder ons rijden we daarna langs de N401 en de Enschedeweg richting de Geerkade. Vanaf het fietspad langs de Enschedeweg hebben we zicht op de westkant van de polder. Vaak zitten er veel vogels (vooral zwanen!) op de plas “De Zwaan”. Die gaan we dan ook bekijken (voorzichtig oversteken!!). Voor wie niet met de fiets is: “De Zwaan” is ook per auto bereikbaar.

De fietsers rijden vervolgens door over de Geerkade, waar we aan het eind de noordoosthoek van de polder kunnen overzien. Langs de Dooijersluis rijden we over de Veenkade naar Portengen en weer terug naar Kockengen.

De duur van de totale excursie is voor de fietsers ca. 2,5 uur en de afstand bijna 10 kilometer.
Voor wie alleen met de wandeling meegaat: naar de Spengense Molen en terug is 2 kilometer.
Let op het weerbericht en kleed je warm aan. Het is winter!

Aanmelden afgesloten

Deze excursie is helaas niet doorgegaan, enerzijds omdat er onverwacht weinig ganzen en eenden in de polder te vinden waren en anderzijds vanwege de zeer koude weersverwachting.

Scroll naar boven