Succesvolle Natuurwerkdag in Bijleveld trekt veel vrijwilligers

De Natuurgroep Kockengen kijkt terug op een zeer geslaagde Natuurwerkdag die plaatsvond op zaterdag 4 november 2023 in het natuurgebied Bijleveld. Dankzij de inzet van 25 enthousiaste vrijwilligers konden zware knotten worden verwijderd en is de omgeving van de Spengense molen verder verfraaid.

Ondanks de uitdagingen wat betreft bereikbaarheid, verliep de dag soepel en was de sfeer positief. Theo van Schie, coördinator van de werkdag, benadrukte het belang van de vrijwilligers: “Alles liep als een trein en de hulp van elke aanwezige was onmisbaar”. De inspanningen leverden een hoge opbrengst op: gemiddeld werd er meer dan één knotboom per deelnemer verwerkt. De deelnemers genoten ook van huisgemaakte ‘scharretjes-koek’ bij de koffie en een stevige soep bij de lunch, wat bijdroeg aan een goede werkenergie.

Hoewel de middag regenachtig was, weerhield het de deelnemers er niet van door te werken tot het terrein netjes was opgeruimd. Van Schie meldt met trots dat de werkdag resulteerde in een terrein waar haast geen snoeihout meer over was.

Foto’s van de Natuurwerkdag zijn te vinden op de Facebookpagina van Natuurgroep Kockengen, waar een korte fotoreeks een beeld geeft van de geweldige inzet en sfeer.

Natuurgroep Kockengen bedankt alle vrijwilligers voor hun harde werk en kijkt uit naar de volgende  werkdag. Deze werkdag is gepland op zaterdag 2 december.
Aanmelden kan via de website van de Natuurgroep Kockengen

Foto: Monique Linnemann
Scroll naar boven