Paddenstoelenexcursie, zaterdag 18 november

Onder leiding van deskundige gidsen van de paddenstoelenwerkgroep van IVN Vecht en Plassengebied gaan we net als vorig jaar op zoek naar paddenstoelen langs de Hollandse Kade.

We gaan nu een maand later dan vorig jaar en afgelopen oktober was uitzonderlijk warm en nat. Grote kans dus dat we heel andere soorten zullen zien dat vorig jaar. Alleen de vliegenzwammen rond de grote berkenboom zijn waarschijnlijk wel ‘uitgebloeid’. Maar er is nog genoeg ander moois te ontdekken.

We vertrekken om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats van recreatieterrein Grutto (einde Meentweg langs de N401). We lopen de Hollandse Kade af tot Teckop en weer terug naar de parkeerplaats.

Hoewel paddenstoelen het thema van de excursie zijn, belet niets ons om ook te letten op vogels, dus neem je verrekijker maar mee. De planten staan er natuurlijk ook nog, maar daar valt nu weinig aan te beleven…

Houd het weerbericht in de gaten, het is natuurlijk wel herfst!

Op het parkeerterrein is plaats voor enkele auto’s, maar kom bij voorkeur met de fiets. Lopen vanuit Kockengen kan natuurlijk ook, en kost je circa 25 minuten.

Duur excursie: 2 uur, afstand 3 kilometer.

Aanmelden voor de excursie

Scroll naar boven