Winteravondlezing kent passende ambiance

KOCKENGEN De door de Natuurgroep Kockengen georganiseerde winteravondlezing in het basisschool ’t Kockenest werd vrijdagavond 17 december gehouden in een winterse sfeer.

Ondanks de winterse omstandigheden had het merendeel van de aanmelders toch kans gezien om de sneeuw te trotseren en te komen luisteren naar een lezing over natuurfotografie. De spreker, Alexander Koenders, van de Stichting “Deel de Natuur“ had, in samenwerking met fotograaf Jan van Wijk uit Kockengen, een boeiende lezing samengesteld. Hierin werd aandacht besteedt aan de vele aspecten van natuurfotografie en werden prachtige natuurfoto’s van zowel Alexander Koenders als Jan van Wijk vertoond.

Voorafgaand aan de pauze werden de winnaars van de, het afgelopen jaar gehouden, fotowedstrijd gehuldigd door Ruud Kwakkenbos, kantoordirecteur van de Rabobank Veenweidegebied. De fotowedstrijd werd gedeeltelijk gefinancierd met behulp van het Rabofonds “Dividend voor de Samenleving“. Alle winnaars ontvingen een boek en een bloemetje en een prachtige afdruk van hun winnende foto.

Hieronder de winnaars van de fotocompetitie per seizoen:
Winter - Ed Smit, Leen Euser en Michael Kars
Lente - Ineke Stroink, Cees Struijk en Frank Sijmons
Zomer - Geriena van der Horst, Ineke Berger - Versteegh en Yvon van Megen
Herfst - Ineke Berger - Versteeg, Marjo Nieuwendijk en Johan Verleun

Van deze winnende foto’s, rond het thema “Natuur in en om Kockengen“, wordt een prachtige kalender gemaakt die in januari uitkomt.

foto's van Jan van WijkRuud Kwakkenbos met prijswinnaar Ed Smit (en foto Leen Euser - foutje)Ruud Kwakkenbos met prijswinnaar Michael KarsRuud Kwakkenbos met prijswinnaar Cees StruijkRuud Kwakkenbos met prijswinnaar Ineke StroinkRuud Kwakkenbos met prijswinnaar Geriena van der HorstRuud Kwakkenbos met prijswinnaar Ineke Berger - VersteeghRuud Kwakkenbos met prijswinnaar Marjo NieuwendijkRuud Kwakkenbos met prijswinnaar Johan Verleun